Klimatteater

Submitted by Fähstorkh on Wed, 01/25/2023 - 16:15

Greta Thunberg beskriver sig som en autistisk klimat- och rättviseaktivist. Autism är ett spektrum, starka moraliska övertygelser i kombination med ett svartvitt förhållningsätt är vanligt förekommande.
När sextonåriga Thunberg intervjuades av Fredrik Skavlan sade hon också att hon ser världen i svartvitt. Under intervjun förklarade Thunberg att lösningen på klimatkrisen "är … så lätt att en femåring kan förstå det".
Nu har Thunberg vuxit upp och tillhör vuxenvärlden, men hon beter sig fortfarande som en femåring.

Woke 2023: Från Mao till Trudeau

Submitted by Fähstorkh on Sat, 01/21/2023 - 16:50

Året är 1966. Du har blivit arresterad av kinesisk polis. Du spärras in i en cell tillsammans med ett tiotal personer. De samlas runtom dig och anklagar dig för att ha begått avskyvärda brott mot folket. Du försvarar dig och säger att du inte har brutit mot någon lag, åtminstone ingen lag som du känner till.

Herr Clausewitz och klimatkampen

Submitted by Fähstorkh on Mon, 01/02/2023 - 18:23

Klimataktivisten Greta Thunberg har beklagat sig över att hennes politiska engagemang har hindrat henne från att få en anständig utbildning. Allt hopp är dock inte ute. Thunberg förefaller bedriva självstudier och beviset härför är hennes ständigt expanderande vokabulär.
Hon har lärt sig att använda två nya ord; "nykolonialism" och "rasism".
Att öppna en gruva är, om vi får tro Thunberg, nykolonialism och rasism, även om det görs av svenskar och på svenskt territorium.

The Marxification of Education

Submitted by Fähstorkh on Sat, 12/17/2022 - 15:01

I maj innevarande år mördades över 20 barn och vuxna vid en skolskjutning i Uvalde, Texas. Efteråt arrangerade elever från skolor i området en protest. Eleverna samlades utanför Rhode Islands stadshus på skoltid och krävde skärpta vapenlagar. I samma område kan nio av tio studenter inte räkna och åtta av tio har allvarliga problem med att uttrycka sig skriftligt och muntligt.

A Billion Years

Submitted by Fähstorkh on Tue, 10/25/2022 - 18:56

Det som gör scientologikyrkan till en intressant religion är att den är modern. Traditionella religioner handlar om änglar och demoner, scientologins doktrin innehåller intergalaktiska konfederationer, rymdskepp, inplanteringsstationer och utomjordiska invasionsstyrkor.
I denna artikel ska vi kika lite närmare på Mike Rinders nya bok: A Billion Years (Silvertail Books, 2022). Rinder var scientolog i över 30 år och medlem av kyrkans ledning. Han lämnade organisationen för 15 år sedan och är idag en av dess skarpaste kritiker.

Groomer Schools. Del II

Submitted by Fähstorkh on Sat, 10/15/2022 - 13:44

I en bok från 2021, A Long, Dark Shadow: Minor-Attracted People and Their Pursuit of Dignity, hävdar Allyn Walker, som beskriver sig som transperson, att det är dags att avstigmatisera pedofili och ersätta pedofilbegreppet med frasen "Minor Attracted People".

Woke 2022: The Last White Man

Submitted by Fähstorkh on Sat, 09/24/2022 - 16:04

The Last White Man är namnet på en roman av den brittisk-pakistanske författaren Mohsin Hamid. När bokens huvudrollsfigur, en man med det svenskklingande namnet "Anders", vaknar upp en morgon upptäcker han att hans hudfärg har mörknat. Varför får vi inte veta. Anders sägs reagera med vrede, men han inser snart att han inte är ensam om att ha förvandlats. Över hela världen blir vita allt mörkare tills det en dag inte finns kvar några vita människor överhuvudtaget.

Woke 2022: De vill att du ska dö

Submitted by Fähstorkh on Fri, 09/16/2022 - 14:28

Rahm Emanuel var Vita husets stabschef under president Barack Obama. Emanuel sade vid ett tillfälle att kriser inte nödvändigtvis är något negativt. Tvärtom:

You never want a serious crisis to go to waste. And what I mean by that is an opportunity to do things that you think you could not do before.

Vad Emanuel menade var följande: Om du lyckas att övertyga människor om att det existerar ett hot mot dem, kommer de att acceptera politiska åtgärder som de aldrig hade accepterat annars.

Inför valet

Submitted by Fähstorkh on Fri, 09/09/2022 - 13:33

Antag att du ska opereras för en allvarlig sjukdom. Operationen dröjer dock och du frågar din läkare vad det beror på. Läkaren svarar att den läkare som ska utföra operationen är på semester. Du ställer då frågan om man inte kan hitta en annan läkare. Läkaren svarar: "Vi tillämpar regeln varannan kvinna. Den förra patienten opererades av en man, vilket innebär att du ska opereras av en kvinnlig läkare. Vårt mål är en jämställd sjukvård. Alla måste göra en insats i kampen mot patriarkatet"